Περιγραφή
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο προσφέρεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γνώσεις και να αναπτύξει δεξιότητες για όσους απασχολούνται σε δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τη διαβούλευση, διαχείριση και μελέτες βιοτεχνολογικών προϊόντων και διαδικασιών και επιθυμούν να εμπλακούν στη Βιοοικονομία.
Το πρόγραμμα είναι διεπιστημονικό και έχει κατά κύριο λόγο πρακτικό σκοπό. Παρέχει νομική και διοικητική τεχνογνωσία, άμεσα αξιοποιήσιμη σε όλες τις ομάδες επιστημόνων, σε όσους έχουν νομική εκπαίδευση, επιχειρηματικό και οικονομικό υπόβαθρο και σε όσους έχουν εκπαιδευτεί σε συναφείς επιστημονικούς και τεχνολογικούς κλάδους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και στελέχη που επιθυμούν να διευρύνουν την εξειδίκευσή τους στους σχετικούς τομείς. Τα μαθήματα διδάσκονται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Η διδασκαλία των μαθημάτων μπορεί να γίνεται εν συνόλω με μεθόδους σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
- Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων με βάση τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες εξελίξεις στη Βιοτεχνολογία, που συνδέονται άμεσα με τον τομέα της Βιοοικονομίας.
- Η κατανόηση και εφαρμογή των βασικών ρυθμιστικών κανόνων και νόμων που διέπουν την παραγωγή και προώθηση βιοτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και η παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με βιοτεχνολογικές εφαρμογές στους τομείς της Βιοϊατρικής, της Γενετικής και της Φαρμακευτικής
- Η κατανόηση και εφαρμογή των βασικών ρυθμιστικών κανόνων και της νομοθεσίας που σχετίζονται με θέματα βιοασφάλειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
- Η παροχή των βασικών τεχνικών και οικονομικών γνώσεων που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση και την προώθηση βιοτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών
- Η παροχή διεπιστημονικής εκπαίδευσης στον τομέα της Βιοοικονομίας, η οποία ταυτόχρονα επιτρέπει την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας σε διεθνές επίπεδο
Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.)
Ημερομηνία έναρξης: Νοέμβριος 2024 (Ακαδημαϊκό έτος 2024-25, χειμερινό εξάμηνο)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου 2024 επέκταση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 (αλλοδαποί υποψήφιοι)/30 Σεπτεμβρίου 2024 (έλληνες υποψήφιοι) ή έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις
Πανεπιστημιούπολη: Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια/Τρόπος διεξαγωγής: 1,5 έτη πλήρους φοίτησης (μη πειραματική διατριβή) ή 2 έτη πλήρους φοίτησης (πειραματική διατριβή) ή μερικής απασχόλησης (η διάρκεια διπλασιάζεται) / Σαββατοκύριακα (μπορεί να γίνεται εν συνόλω με μεθόδους σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης)
Διδασκόμενη γλώσσα: Αγγλικά
Προϋποθέσεις εισόδου: Προπτυχιακός τίτλος σπουδών από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο
Γλωσσικές απαιτήσεις:IELTS (ακαδημαϊκό 6.5 και άνω), TOEFL (IBT, 95 και άνω) ή TOEIC (745 και άνω) ή αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου C1.
Δίδακτρα: 2.700€ (συνολικά), Βραβεία Αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 (δείτε την ενότητα Δίδακτρα & Χρηματοδότηση για λεπτομέρειες)
Τρόπος υποβολής αιτήσεων:Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα των αιτήσεων
Προϋποθέσεις εισαγωγής
Προϋποθέσεις πτυχίου:
Προπτυχιακός τίτλος σπουδών από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο
Γλωσσικές προαπαιτήσεις: IELTS (ακαδημαϊκό 6.5 και άνω), TOEFL (IBT, 95 και άνω) ή TOEIC (745 και άνω) ή αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου C1.
Περιγραφή μαθημάτων
Υποχρεωτικά μαθήματα
Τα μαθήματα κορμού διασφαλίζουν ότι οι φοιτητές αποκτούν πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται άμεσα με τις φιλοδοξίες της σταδιοδρομίας τους.
Α Εξάμηνο
Β Εξάμηνο
Μαθήματα επιλογής
Η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική και ενημερώνεται συνεχώς. Τα μαθήματα επιλογής μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος ανάλογα με το τρέχον ενδιαφέρον και τη ζήτηση των φοιτητών. Οι φοιτητές επιλέγουν ένα μάθημα από την παρακάτω λίστα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τον τρέχοντα και μελλοντικό επαγγελματικό προσανατολισμό τους:
Μαθήματα Επιλογής από άλλα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου με Ισόποσα Συνολικά ECTS
Η διατριβή
Η διατριβή είναι ένα ατομικό σχέδιο πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας. Το αντικείμενο επιλέγεται από έναν κατάλογο θεμάτων που προτείνεται από ένα μέλος ΔΕΠ, το οποίο ενεργεί ως επιβλέπων. Εναλλακτικά, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μια ερευνητική διατριβή διάρκειας 12 μηνών.
Συνέργειες
Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη Βιοοικονομία (π.χ. θέματα βιοασφάλειας και αξιολόγησης βιοκινδύνων, παραγωγή βιοκαυσίμων, περιβαλλοντικοί βιοδείκτες, χρήση βιομάζας στα ενεργειακά συστήματα κ.λπ.)
Οδηγός Σπουδών
ΛήψηΕπιλεγμένες εργασίες μαθημάτων των φοιτητών
- Ανθρωπογενής υποβάθμιση του περιβάλλοντος
- Πλατφόρμες βιοοικονομίας
- Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση
- Βιοτράπεζες
- Περιπτώσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη βιοτεχνολογία
- Ανάλυση κόστους-οφέλους
- Εμπορία βιοπροϊόντων
Διάλεξη
Έργο Erasmus+ BioContact
Γενικές πληροφορίες
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ανακοίνωσε τη σύμπραξή του για το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο με το Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία και την εταιρεία Perseus Company, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ 2018 για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στόχος της Σύμπραξης ήταν η σύνδεση της Ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά της Βιοοικονομίας και η ανάπτυξη ενός προγράμματος σπουδών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών σε συνδυασμό με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, σε θέματα που σχετίζονται με τη βιοασφάλεια. Η σύμπραξη αντιμετώπισε τα κενά στις ακαδημαϊκές γνώσεις και τις σχετικές δεξιότητες στη βιοασφάλεια, τη διαχείριση βιολογικών κινδύνων στην κλινική έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος σε άμεση σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.
Σκοπός ήταν ο σχεδιασμός ενός προγράμματος σπουδών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών και της αγοράς εργασίας μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων και αναλύσεων μελετών περιπτώσεων (case-studies). Οι φοιτητές μας επωφελήθηκαν από τη διδασκαλία, την εμπειρία και την καθοδήγηση των ειδικών σε θέματα βιοασφάλειας στο περιβάλλον και στην κλινική έρευνα και είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν για μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις των εταίρων μας σε πρακτικά θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση θεμάτων βιοασφάλειας. Στους Εταίρους μας περιλαμβάνονταν το Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας (https://www.lumc.nl/), παγκόσμιος ηγέτης στην αξιολόγηση της βιοασφάλειας στη βιοϊατρική έρευνα και η εταιρεία Perseus με έδρα το Βέλγιο, που ειδικεύεται στη συμβουλευτική σε θέματα διαχείρισης της βιοασφάλειας και ρυθμιστικών προκλήσεων της βιοτεχνολογίας (https://www.perseus.be/).
Συνάντηση έναρξης της BioContact
Η εναρκτήρια συνάντηση Erasmus + BioContact διοργανώθηκε μεταξύ 15 και 16 Ιανουαρίου 2019 στην Πανεπιστημιούπολη IHU. Οι εταίροι μας περιλαμβάνουν κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε θέματα βιοασφάλειας από το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας και την εταιρεία Perseus με έδρα το Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική και παραγωγική διήμερη συνάντηση, απαραίτητη για την ομαλή και επιτυχή υλοποίηση των αποτελεσμάτων και των προτεινόμενων δράσεων του έργου.
Φοιτητές του IHU στο Βέλγιο για εκπαίδευση BioContact
Κατά την περίοδο 6-13 Ιουλίου 2019, οι φοιτητές του IHU MSc in Bioeconomy: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Γάνδης, καθώς και άλλες πόλεις του Βελγίου, όπως οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε:
- Καθοδήγηση από τους εμπειρογνώμονες βιοασφάλειας της εταιρείας Perseus στις ερευνητικές εγκαταστάσεις διαφόρων Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.
- Εκπαίδευση από γνωστούς ακαδημαϊκούς και υπεύθυνους βιοασφάλειας σε θέματα βιοασφάλειας και εργαστηριακού ποιοτικού ελέγχου.
- Παρακολούθηση διαφόρων διαλέξεων για μετρήσεις βιοασφάλειας από εμπειρογνώμονες από το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.
- Επίσκεψη στα εργαστήρια και τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Γάνδης, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής της Αμβέρσας.
- Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις πειραμάτων σε ζώα του Πανεπιστημίου της Γάνδης, ώστε οι φοιτητές να εξοικειωθούν με όλες τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την προστασία της ευημερίας των ζώων, της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.
- Επίσκεψη στα εργαστήρια και στις αίθουσες ανάπτυξης φυτών του Φλαμανδικού Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας (VIB).
- Παρουσίαση με απόλυτη επιτυχία των εξαμηνιαίων εργασιών των φοιτητών ενώπιον ακροατηρίου ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της βιοτεχνολογίας, εντυπωσιάζοντάς τους με τη δομή και την ποιότητα των δοκιμίων και των παρουσιάσεων.
- Θερμή υποδοχή από τον Έλληνα πρέσβη και την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, όπου μίλησαν για τη ροή εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις εμπειρίες τους ως φοιτητές του ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο.
Εργαστηριακές εγκαταστάσεις
Εργαστήριο Μοριακής Οικολογίας/Μοριακής Βιολογίας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Μοριακής Οικολογίας/Μοριακής Βιολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Εργαστήριο Εδαφικής Οικολογίας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Εδαφικής Οικολογίας
Χρονοδιάγραμμα
Η διάρκεια και οι πιστωτικές μονάδες ECTS του ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο εξαρτάται από το είδος της κατεύθυνσης που επιλέγουν οι φοιτητές. Η κατεύθυνση αυτή καθορίζεται από τη φύση της επιλεγόμενης διατριβής (πειραματική ή μη πειραματική διατριβή). Για τους φοιτητές που θα επιλέξουν μη πειραματική διατριβή, απαιτείται η πλήρης παρακολούθηση διδασκόμενων μαθημάτων για δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής για ένα ακόμη εξάμηνο. Για όσους θα επιλέξουν πειραματική ερευνητική διατριβή, το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος απαιτεί την πλήρη παρακολούθηση διδασκόμενων μαθημάτων για δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και επιπλέον δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής. Για τους φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με μερική απασχόληση, το πρόγραμμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα κατόπιν αιτήματός τους. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια του ΠΜΣ διπλασιάζεται.
Η διδασκαλία πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα και μπορεί να γίνεται εν συνόλω με μεθόδους σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι υποχρεωτική. Υπάρχει όριο απουσιών (για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το Πρόγραμμα Σπουδών). Το πρόγραμμα αρχίζει κάθε Νοέμβριο.
Εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα
Ακαδημαϊκό Προσωπικό
Μονοκρούσος Νικόλαος,
Διευθυντής |
Αναπληρωτής Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας |
Αγγελόπουλος Σταμάτης | Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας
https://agro.ihu.gr/wp-content/uploads/2021/06/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-Αγγελόπουλου-Σταμάτη.pdf |
Αργυροπούλου Βενετία | Ακαδημαϊκή Υπότροφος, (Δρ.), Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
https://www.ihu.gr/ucips/wp-content/uploads/sites/4/2023/07/Venetia_Argyropoulou.pdf |
Αρχοντάκης Φραγκίσκος | Λέκτορας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος |
Βιδάλης Παναγιώτης | Εξωτερικός συνεργάτης (Δρ.), Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής |
Βοργιάς Κωνσταντίνος | Εξωτερικός συνεργάτης, Καθηγητής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
http://www.biol.uoa.gr/fileadmin/biol.uoa.gr/uploads/Full_CVs/Vorgias_C_Eng.pdf |
Γκαλέτση Παναγιώτα | Ακαδημαϊκή Υπότροφος, (Δρ.) Διοίκηση-Λήψη Αποφάσεων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος |
Ζωγράφου Στέλλα | ΕΔΙΠ (Δρ.), Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας |
Εμμανουήλ Χριστίνα | Εξωτερικός συνεργάτης (Δρ.), ΕΔΙΠ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης |
Κρουστάλλης Ιωάννης | Ακαδημαϊκός Υπότροφος, (Δρ.), Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
https://www.ihu.gr/ucips/wp-content/uploads/sites/4/2023/10/CV-Ioannis_Kroustalis.pdf |
Μολλάκη Βασιλική | Εξωτερική συνεργάτης (Δρ.), Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής |
Παπακώστας Σπυρίδων | Επίκουρος Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας |
Πετράκης Σπυρίδων | Εξωτερικός συνεργάτης (Δρ.), Ερευνητής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Αναπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
https://www.inab.certh.gr/contact/personnel/10-researchers/156-spyros-petrakis |
Gijsbert van Willigen | Επικεφαλής Τμήματος διαχείρισης Βιοασφάλειας, Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Leiden, Ολλανδία |
Δίδακτρα και οικονομικές προϋποθέσεις
Δίδακτρα
Τα δίδακτρα για το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο είναι 2.700€. Το ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης ή σε τέσσερις δόσεις για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης στην αρχή κάθε εξαμήνου. Τα δίδακτρα είναι επίσης επιλέξιμα για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ.
Προκαταβολή
Εάν έχετε γίνει δεκτός/ή σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θα πρέπει να καταβάλετε την προκαταβολή των 500 ευρώ για να εξασφαλίσετε τη θέση σας. Το ποσό αυτό θα προσμετρηθεί στην πρώτη δόση των διδάκτρων σας. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται μόλις ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο IHU. Πριν από αυτό, μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλά θα παρακρατηθεί το 20% για διοικητικά έξοδα. Η προκαταβολή μπορεί να καταβληθεί με τραπεζικό έμβασμα ή τραπεζική επιταγή. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν μέσω ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (επικοινωνήστε με την τράπεζά σας, καθώς ενδέχεται να χρεώνονται έξοδα διεκπεραίωσης).
Υποτροφίες
Η Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών προσφέρει διάφορες υποτροφίες για τα προγράμματα που προσφέρει, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των διδάκτρων. Οι υποτροφίες αυτές είναι ανταγωνιστικές. Τα κριτήρια χορήγησης περιλαμβάνουν την ποιότητα του πρώτου πτυχίου, τους προπτυχιακούς βαθμούς του υποψηφίου, τη γνώση της αγγλικής γλώσσας και το γενικότερο προφίλ του. Οι υποψήφιοι/ες για υποτροφίες θα πρέπει να επισυνάψουν στα έγγραφα της αίτησής τους ξεχωριστή επιστολή στην οποία θα ζητούν να εξεταστούν για υποτροφία, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο – Βραβεία αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025!
Το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία ανακοινώνει τα “Βραβεία Αριστείας” για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 παρέχοντας έκπτωση 25% στα δίδακτρα σε υποψηφίους που κατέχουν προπτυχιακό πανεπιστημιακό βαθμό 7,5/10 και άνω. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του προγράμματος στο τηλέφωνο (+30) 2310 807526.
Εισαγωγή φοιτητών
Η επόμενη περίοδος εισαγωγής στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο» θα αρχίσει τον Νοέμβριο 2024. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Αυγούστου 2024 επέκταση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου (αλλοδαποί φοιτητές)/30 Σεπτεμβρίου 2024 (έλληνες φοιτητές) ή έως ότου καλυφθούν οι θέσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες στη σελίδα «Αιτήσεις».
Ιδανική επαγγελματική πορεία
Με την ολοκλήρωση των σπουδών, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι εφοδιασμένοι με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και υψηλού επιπέδου γνωστικές δεξιότητες ώστε να γίνουν αυτόνομοι/αυτοκατευθυνόμενοι επαγγελματίες ή να βρουν εργασία σε συμβουλευτικές, πολιτικές και διοικητικές θέσεις στους τομείς της ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων, της ρύθμισης, της διαχείρισης και του μάρκετινγκ.
Ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας μπορούν να βρεθούν σε:
- Επιχειρήσεις βιοτεχνολογικών προϊόντων διαφόρων μεγεθών
- Συνεταιρισμοί και βιομηχανίες του τομέα της βιοτεχνολογίας
- ΜΚΟ που ασχολούνται με τη βιοηθική και την πολιτική βιοασφάλειας, την αγροτική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος
- Κυβερνητικές και τοπικές/αγροτικές υπηρεσίες
- Ερευνητικά ινστιτούτα
- Εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ρύθμισης και της εμπορίας βιοπροϊόντων
- Συμβουλευτικοί οργανισμοί και περιβαλλοντικά δικηγορικά γραφεία
Εξωτερική Συμβουλευτική Επιτροπή
Μέλη
- Δρ. Βιδάλης Παναγιώτης, Ερευνητής, Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής https://www.ihu.gr/ucips/cv/panayiotis-vidalis
- Βοργιάς Κωνσταντίνος, Καθηγητής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://www.biol.uoa.gr/fileadmin/biol.uoa.gr/uploads/Full_CVs/Vorgias_C_Eng.pdf
- Δρ.Πετράκης Σπυρίδων, Ερευνητής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) https://www.inab.certh.gr/contact/personnel/10-researchers/156-spyros-petrakis
Πολιτική Ποιότητας και Αξιολογήσεις
Πολιτική Ποιότητας
Εκθέσεις αξιολόγησης
Χρήσιμα Έγγραφα
Συνήγορος του φοιτητή
https://www.ihu.gr/synigoros-foititi
Συνήγορος φοιτητή (PDF)
Κανονισμός Δεοντολογίας της Έρευνας
https://www.ihu.gr/modip/wp-content/uploads/sites/5/2022/12/Research_Ethics.pdf
Τοποθεσία
Το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία: Βιοτεχνολογία και Δίκαιο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θέρμη-Θεσσαλονίκη.
Επικοινωνία
Ταχυδρομική διεύθυνση:
Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών
Τμήμα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών
Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών
14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 807 526/523/530
Email: infoshsse@ihu.edu.gr