Αγαπητοί φίλοι/ες, συνάδελφοι/ισσες, φοιτητές/τριες,

Με ιδιαίτερη χαρά, η πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής Δρ. Αντωνάκου και η υπεύθυνη οργάνωσης και πρόεδρος της επιστημονικής Επιτροπής, Δρ. Ταουσάνη, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει το τμήμα Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη στις 23 Μαΐου, από τις 12:00-17:00, με θέμα «Μαιευτική Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την Κύηση- Τοκετό- Λοχεία-Θηλασμό».

Η ημερίδα έχει σκοπό να παρέχει ουσιαστική ενημέρωση με βάση τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα τόσο στις Μαίες/Μαιευτές, σε άλλους επαγγελματίες υγείας, στους/στις φοιτητές/τριες Μαιευτικής όσο και στις ίδιες τις γυναίκες και τις οικογένειες τους  αναφορικά με τις επιλογές που υπάρχουν για εξατομικευμένη φροντίδα και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την κύηση, τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό αλλά και την παροχή φροντίδας στα νεογνά των μητέρων με διαβήτη.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ως ομιλητές και προεδρεία  σημαντικοί επιστήμονες εξιδεικευμένοι στο αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Επιστημονική Ημερίδα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων όσων θα συμμετάσχουν και θα συμβάλλει στον ουσιαστικό επιστημονικό διάλογο σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη.

Επίσης, ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία.

Η εγγραφή για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους στο ακόλουθο Link:  https://forms.gle/eZT2ifp8Ue7wKAHUA 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε παρακάτω καθώς και στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://pdf.ac/3jtchw

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας.

*Επισημαίνεται ότι την ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες του τμήματος Μαιευτικής όλων των εξαμήνων, εξαιρούνται οι φοιτητές του Δ’ εξαμήνου που εκείνη την ημέρα έχουν (πρωινό ή απογευματινό) κλινικό εργαστήριο στην Αίθουσα Τοκετών. Όλοι οι φοιτητές/τριες θα λάβουν παρουσία με την εγγραφή και την παρακολούθηση της ημερίδας.