Μεγάλη ανταπόκριση στο διαδικτυακό σεμινάριο για τη χρήση της διαδικτυακής πύλης φοιτητολογίου / διδασκόντων του ΔΙΠΑΕ.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025 το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Η χρήση της διαδικτυακής πύλης φοιτητολογίου / διδασκόντων (uniportal.ihu.gr)». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Υποστήριξης και Διδασκαλίας Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών.
Το σεμινάριο απευθυνόταν σε μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και εντεταλμένους διδάσκοντες του ΔΙΠΑΕ, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας uniportal.ihu.gr. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόσβαση και το περιβάλλον χρήστη της πλατφόρμας, τη διαχείριση μαθημάτων και φοιτητών, την εισαγωγή βαθμολογιών και την παρακολούθηση προόδου, καθώς και για άλλες σημαντικές λειτουργίες και δυνατότητες του συστήματος.
Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Καθηγητής Δημήτριος Βαρσάμης, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ και Σύμβουλος του Πρύτανη σε θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Μέσα από ζωντανή επίδειξη και ενότητα ερωτήσεων-απαντήσεων, οι συμμετέχοντες έλαβαν πρακτικές κατευθύνσεις και λύσεις σε τεχνικά ζητήματα, ενισχύοντας έτσι την εξοικείωσή τους με την πλατφόρμα.
Η μεγάλη ανταπόκριση στο σεμινάριο επιβεβαίωσε την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης και επιμόρφωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού στις νέες τεχνολογίες. Το ΚΕΔΙΜΑ παραμένει προσηλωμένο στην παροχή ποιοτικών επιμορφωτικών δράσεων και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ο συντονιστής του ΚΕΔΙΜΑ, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Γεώργιος Κούντιος, ευχαριστεί θερμά τον ομιλητή Καθηγητή κ. Δημήτριο Βαρσάμη για την εξαιρετική παρουσίαση και τη συμβολή του στην ενημέρωση του ακαδημαϊκού προσωπικού, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια κ. Βασιλική Βράνα, για την υποστήριξή της στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή τους παρουσία και το ενδιαφέρον τους.
Η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιήθηκε στο σεμινάριο ανέδειξε τη σημασία της συνεχούς κατάρτισης και της αξιοποίησης των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.