ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΠΑ (BLS) ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, η διεξαγωγή του Πιστοποιημένου Σεμιναρίου Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) που διοργάνωσαν τα Τμήματα Υγειονομικής Περίθαλψης και Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης των κόμβων  Θεσσαλονίκης και Σερρών σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Σύλλογο Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν Ζωές,  το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στο ΔΙ.ΠΑ.Ε./Πανεπιστημιούπολη Σερρών και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στο ΔΙΠΑΕ /Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη/Σίνδος.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε διάρκεια 6 ωρών και όλοι οι συμμετέχοντες, Διδακτικό και Διοικητικό προσωπικό του ΔΙ.ΠΑ.Ε  έκαναν πρακτική στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικών περιστατικών, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα εκπαιδευτές-εθελοντές  του Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν Ζωές και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες Προγραμμάτων του KIDS SAVE LIVES –Τα παιδιά σώζουν ζωές, κες Αθανασούλα Λένα, Στεφανούδη Αναστασία και Παπαδοπούλου Πελαγία για την άψογη διοργάνωση του Σεμιναρίου και όλους τους εθελοντές –εκπαιδευτές του KIDS SAVE LIVES για την εξαιρετική παρουσία και μεταδοτικότητα τους.

Τέτοιες δράσεις προάγουν την υγεία και τον πολιτισμό του Πανεπιστημίου μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσους/ες  συμμετείχαν!!!!

Οργανωτικά υπεύθυνες του Σεμιναρίου:

Κωνσταντίνα Γιοβανούδη
Προϊσταμένη Τμήματος Υγειονομικής Περίθαλψης και Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης
Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη (Σίνδος) του ΔΙ.ΠΑ.Ε

Ευαγγελία Δράκου
Προϊσταμένη Τμήματος Υγειονομικής Περίθαλψης, Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης
Πανεπιστημιούπολη Σερρών του ΔΙ.ΠΑ.Ε