Συμμετοχή του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΔΙΠΑΕ σε γεωδαιτικές και γεωφυσικές μετρήσεις στον Όλυμπο, υπό τον συντονισμό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού

Κατά το χρονικό διάστημα 26-30 Αυγούστου 2024, η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), διοργάνωσε γεωδαιτικές και γεωφυσικές μετρήσεις στο όρος Όλυμπος.

Η ΓΥΣ προσκάλεσε αριθμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών φορέων για συνδρομή στις μετρήσεις. Το “παρών” έδωσαν τα εξής ιδρύματα: ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΙΠΑΕ, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Ελ ληνικό Κτηματολόγιο, Περιφέρεια Αττικής, ΔΕΥΑ Τυρνάβου και Ελληνική Αστυνομία.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι το ΔΙΠΑΕ συμμετείχε ενεργά με 5 μέλη ΔΕΠ (αλφαβητικά: ΕΚ Δ. Αμπατζίδης, ΕΚ Α. Κωνσταντινίδης, ΕΚ Δ. Νατσιόπουλος, Κ Κ. Παπαθεοδώρου, ΕΚ Ε. Τζάνου).  Αποτέλεσε την πολυπληθέστερη ομάδα από πλευράς όλων των φορέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που συνεργάζονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικοί φορείς και ένοπλες δυνάμεις σε ένα τέτοιο project.

Το Τμήμα ευχαριστεί την ΓΥΣ για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομιών Ολύμπου (ΚΕΟΑΧ) για την φιλοξενία. Ευελπιστεί δε να συνεχιστεί στο μέλλον η συνεργασία μας.