Εμπνευσμένες δημιουργίες φοιτητών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής στην Οικία Παπαβασιλείου στις Σέρρες

Η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) έγινε την Τετάρτη, 19/6/2024, παρουσιάζοντας στην ιστορική Οικία Παπαβασιλείου αξιοπρόσεκτες, όσο και καλοδουλεμένες προτάσεις από το χώρο της εσ ωτερικής αρχιτεκτονικής και του χωρικού σχεδιασμού εκθέσεων και χώρων πολιτισμού.

Αρχιτεκτονικά σχέδια, μακέτες, τρισδιάστατα φωτορεαλιστικά και βίντεο αποτελούν το επεξεργασμένο υλικό της περιοδικής έκθεσης ‘‘Οικία Παπαβασιλείου: Ερμηνεύοντας την ιστορία’’, που στα εγκαίνιά της προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν αρχικά ο Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Καθηγητής Σάκης Πανταζόπουλος, και, στη συνέχεια, ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού, Καθηγητής Ιορδάνης Κοτζαϊβάζογ λου, οι οποίοι επαίνεσαν το έργο των φοιτητών, που διεκδικούν τον δικό τους βηματισμό στη ζωή και ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία. Συμπλήρωσαν δε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος είναι πάντοτε ανοιχτό σε όλες παραγωγικές ιδέες και προτάσεις, που αναδεικνύουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τόσο των φοιτητών, όσο και των καθηγητών του Τμήματος.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που ήταν παρόντες στην Οικία Παπαβασιλείου,μίλησαν με ενθουσιασμό για τις δημιουργίες τους, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για τη μεθοδολογία και την πρακτική που ακολούθησαν.

Οι προτάσεις αυτές εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου VIII με διδάσκουσες τις κυρίες Παρασκευή Κερτεμελίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια και Χριστίνα Πανουτσοπούλου, Ακαδημαϊκή Υπότροφο του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

Το σχετικό video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=cz-ETuv7-IQ