Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα «Μαιευτική Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την Κύηση – Τοκετό – Λοχεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Μαιευτικής, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 23 Μαΐου, Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Μαιευτική Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την Κύηση- Τοκετό- Λοχεία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, με επιστημονική υπεύθυνη και πρόεδρο της Ημερίδας την Λέκτορα Ελευθερία Ταουσάνη.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 240 συμμετέχοντες, Μαίες/Μαιευτές, επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων, φοιτητές/τριες Μαιευτικής και το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν σημαντικοί επιστήμονες, εξιδεικευμένοι στο αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη στην κύηση, οι οποίοι συμμετείχαν με εξαιρετικές ομιλίες & προεδρεία.

Η ημερίδα παρείχε ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την εξατομικευμένη φροντίδα και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη κατά την κύηση, τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό αλλά και την παροχή φροντίδας στα νεογνά των μητέρων με διαβήτη.

Τέλος, την ημερίδα πλαισίωσαν εικαστικά τα έργα ζωγραφικής της Μαίας- Ζωγράφου κα Ανθρακοπούλου και έξω από το φουαγιέ του αμφιθεάτρου υπήρχε έκθεση με τα έργα της.