Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Σχολής Μηχανικών ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων, τα μέλη της Κοσμητείας, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Γραμματειών των Τμημάτων τόσο της Πανεπιστημιούπολης Σερρών όσο και της Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κοσμήτορας αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη της διαδικασίας αντιστοίχισης των Τμημάτων της Σχολής με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών ΑΕΙ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2024 με την έκδοση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ). Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιανουαρίου 2025 η Σύγκλητος του ΔΙ.ΠΑ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, με την τελική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας να αναμένεται σύντομα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε θερμό και αισιόδοξο κλίμα, με ανταλλαγή ευχών για μια δημιουργική χρονιά, που αναμένεται να είναι ορόσημο για το ΔΙ.ΠΑ.Ε. με την επικείμενη ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής.